info@gnosis.hr

Agencije za prevođenje: najbolje prevoditeljske usluge za vas!

GNOSIS prevoditeljska agencija > Blog > Prevoditeljske usluge > Agencije za prevođenje: najbolje prevoditeljske usluge za vas!
Posted by: GNOSIS 4 veljače, 2018 1 komentar
agencije za prevođenje

Agencije za prevođenje vaš su prirodan partner kad je riječ o prevođenju i lokalizaciji raznih vrsta tekstova i dokumenata. Prije svega, naći kvalitetnog prevoditelja nije uvijek lako, a u besplatne online alate za prevođenje ne možemo se pouzdati. Želite na primjer kvalitetan prijevod poslovne web-stranice ili brošure na engleski, njemački i slovenski jezik. Htjeli biste se na taj način proširiti na strana tržišta, steći nove klijente? Upravo vam tu mogu pomoći agencije za prevođenje.

Agencije za prevođenje, pogotovo one koje su na prevoditeljskom tržištu prisutne već niz godina, mogu vam pružiti kvalitetne prijevode na gotovo sve strane jezike. Za njih rade provjereni prevoditelji s bogatim iskustvom koji su stručni i specijalizirani za prevođenje u različitim branšama kao npr. marketing, ekonomija, pravo, IT, medicina, građevina itd. Zbog globalizacije tržišta i poslovanja, nije ni čudo što prevoditeljske usluge svake godine bilježe solidan rast. Prevoditeljskih projekata sve je više, svi nastoje biti konkurentni i u tom smislu kvalitetno prevođenje poslovnih, marketinških i drugih materijala naprosto je neophodno.

Kakve vam vrste prijevoda mogu pružiti agencije za prevođenje

Prevoditeljske agencije mogu vam pružiti razne vrste prijevoda. Najveći dio odnosi se na obične prijevode s hrvatskoga na strani jezik ili obratnoCijene prijevoda ovise o količini teksta, tipu teksta (stručan ili opći), roku itd., a obračunavaju se prema broju kartica teksta ili riječi. Prijevodi se danas najčešće isporučuju putem e-maila u obliku tekstualnog dokumenta (Word, PDF…). To praktički znači da npr. iz Zagreba možete naručiti prijevod od bilo koje prevoditeljske agencije, bez obzira gdje joj je sjedište.

Osim “običnih” prijevoda, postoje i ovjereni pismeni prijevodi koje ovjerava ovlašteni sudski tumač za neki jezik. Ovjereni prijevodi su fizički dokumenti te ih možete npr. dobiti poštom ili preuzeti osobno. Nešto su skuplji od običnih prijevoda – otprilike 20 do 30%.

Osim pisanih prijevoda, postoje dakako i usmeni prijevodi: simultani i konsekutivni. Simultani prijevodi prisutni su na velikim konferencijama gdje se obično nalazi velik broj sudionika. Oni zahtijevaju posebnu opremu, slušalice itd. te se prevodi simultano s izlaganjem govornika.  Konsekutivni prijevodi su vrsta usmenog prevođenja gdje prevoditelj prevodi nakon izlaganja govornika koji u tu svrhu radi kratku pauzu.

Cijene prijevoda – koliko koštaju prevoditeljske usluge

Kao što smo već pojasnili, cijena prijevoda ovisi o nizu faktora: od količine teksta preko vrste sadržaja do jezika na koji se prevodi. Npr. nije ista cijena za prijevod dokumenta na engleski jezik (povoljnije) i norveški jezik (skuplje). Također, različite prevoditeljske agencije imaju različite cijene. Kako biste dobili neobvezujuću ponudu, dovoljno je poslati upit.

Prevoditeljska agencija GNOSIS ima vrlo prihvatljive cijene prijevoda. Želite li da vam pošaljemo ponudu, pošaljite nam svoj materijal za prijevod na naš e-mail info@gnosis.hr te ćemo vam se uskoro javiti s točnom cijenom i rokom za prijevod. Naša je ponuda besplatna, a naši su prevoditelji stručni i iskusni.

Kako platiti prijevod

Ako se odlučite za našu uslugu prijevoda, prijevod vrlo jednostavno možete platiti putem internetskog bankarstva, u pošti ili banci putem opće uplatnice i sl. Na ponudi dobivate sve podatke za brzu i jednostavnu uplatu.

Jamčimo vam čuvanje tajne vaših dokumenata, kao i to da će vaš tekst prevesti stručan i iskusan prevoditelj kao biste dobili prijevod optimalne kvalitete u što bržem roku.

GNOSIS je jedna od vodećih prevoditeljskih agencija u Hrvatskoj s godinama iskustva u prevoditeljskoj branši te je jako mnogo klijenata odabralo upravo nas: od privatnih firmi preko državnih ustanova do različitih organizacija i udruga.

Javite nam se bez ikakve obveze! Ne morate tražiti druge agencije za prevođenje jer smo sigurni da ćete s našom uslugom biti i više nego zadovoljni.

E-mail: info@gnosis.hr